top of page

Varázsold újjá!

A KAS Befogadó Tér alapozó bútorfelújító workshopja.

Tartja: Birtalan Csaba asztalosmester

Bútorfelújítás workshopunkon azt mutatjuk meg, hogy az elöregedett, hibás faelemeket hogyan varázsold újjá. A workshop elvégzése után képes leszel ütött-kopott berendezési tárgyaid, például régi szék, asztal, polcok felújítására.

Bútorfelújítás workshopunk főbb témakörei

Ismertetjük, hogy mire kell figyelned, amikor megmentendő bútordarabot választasz, melyikkel érdemes foglalkoznod, és melyiket nem lehet már házilag felújítani.

Alapképzés (4 óra):​

  • Tanácsokat kapsz tőlünk, hogy milyen szerszámokkal tudod legeredményesebben elvégezni otthon is bútoraid felújítását, mit érdemes beszerezni a házi barkácskészletedbe.

  • Megtanítjuk, hogyan javíthatod a sérült, elöregedett fafelületeket. Tudni fogod mikor használj fatapaszt, viasz krétát, fa és furnér pótlást  nagyobb lyukakat hogyan tüntesd el.

Felületkezelés (3 óra):

  • Bemutatjuk a különböző fa típusokat, ezeket hogyan kezelheted (vastag és vékony lazúrok, pácok, festékek, olajok lakkok, régi technikák).

  • Megismerheted a legfontosabb felület kezelési lehetőségeket: csiszolás, lakkozás, waxolás –mikor melyiket használd.

A felújítási technikát kisbútoron alkalmazzuk. Ha van saját felújításra váró bútorod, hozhatod azt is!

 

Részvételi díj: 24.000 Ft.

A tanfolyami díj magába foglalja a tanfolyami díj mellett a felhasznált alapanyagokat, a műhely és eszközhasználati díjakat.

IDŐPONTOK:

2022. május 02. (hétfő)

17.00-20.00-ig,

2022. május 08. (vasárnap) 15.00-18.00-ig,

DŐTARTAM:

1x3 óra

1x4 óra

NEHÉZSÉGI FOK:

3/ 5

MUNKAFOLYAMATOK: 

csiszolás / ragasztás / szögelés / felületkezelés

Jelentkezés:

kasbefogadoter@gmail.com

 

Jelentkezést a tanfolyami díj 50%-ának megfelelő összegű előleg befizetésével, vagy a tanfolyami díj kifizetésével fogadunk.

Fontos, hogy ez a workshop nem bútorfestésről szól, az már a bútorfelújítás második fázisa, itt azt mutatjuk meg, hogy az elöregedett, hibás faelemeket hogyan varázsold újjá.

Nem biztos, hogy a nap végére készen lesz teljesen a bútorod, mivel vannak olyan darabok, amiken napokig kell dolgozni, hogy tökéletes legyen, de az itt tanultak alapján be tudod otthon fejezni.

kasinsta_butor01.jpg
Grafika: Courses
bottom of page