top of page

Készíts kendőt Shiborival!

Szívesen alkotnál valami különlegeset, amit viselni is tudsz? Ha szereted a természetes és egyedi textileket, alkoss velünk!

A workshopon megmutatjuk a tradicionális japán shibori alap technikáit, végigvezetünk a valódi indigóval való festés folyamatán, s végül elkészítheted a saját, egyedi, természetesen festett kendődet.

Tartja: Adorján Éva képzőművész a LABIRINDA márka létrehozója.

Hogyan csináljuk?

Először is megismerkedünk az alapanyagokkal, előkészületekkel és technikákkal – semmilyen előképzettségre, gyakorlatra nem lesz szükséged. Az elmélet után a shibori technikákkal ismerkedünk, ezeket kis textilmintákon gyakorolhatod, melyek közül hármat élesben tesztelhetsz, ezeken gyakoroljuk majd az indigóbal való festést is.

A kapott minták alapján megtervezhetsz és megfesthetsz egy 100x100 cm-es organikus pamut kendőt, a tervezés és a készítés folyamatában végig segítünk.

A tanultakat különféle festési eljárásokkal tudod használni otthon is, melyekről szintén szó esik majd.

Tudtad?

A kék színért felelős pigmentet hosszú fermentáció során állítják elő az indigo növény leveleiből, melyet ma már többnyire szintetikusan előállított pigmenttel helyettesítenek. Ebből egy kémiai folyamat során lesz festésre használható csáva, ami történhet természetes anyagok, de erős vegyszerek használatával is. Mi csak eredeti növényi pigmenttel, és környezetbarát anyagokkal dolgozunk!

A csáva elkészítése hosszú folyamat, a workshopon a működési elvével és a használatával fogunk csak foglalkozni.

Fontos infók

Az elkészült kendő és textilminták az utókezelést is megkapják, azonnal hazaviheted őket, de még nedvesek lesznek. A kendő nincs beszegve – nagyon vékony és puha az anyag, emiatt ez nem is állna jól neki – 1-1 szál bomlása eleinte természetes, a folyamat meg fog állni.

Ajánlott életkor:

15 éves kortól

 

A workshop maximális létszáma: 6-8 fő/alkalom

 

Szükséges anyagok

A workshopon felhasználásra kerülő eszközöket, alapanyagokat a KAS biztosítja a számodra, a nedves textilek elvitelére megköszönjük, ha készülsz fürdőruhazsákkal, ezzel is óvjuk a környezetet és ne használjuk eldobható zacskót.

Részvételi díj: 29.000Ft./fő

A tanfolyami díj magába foglalja az anyagok költségét, képzőművész szakember folyamatos jelenlétét, irányítását.

IDŐPONTOK:

2022. május 21. (szombat) 10.00-15.00-ig

IDŐTARTAM:

1x 5 óra

NEHÉZSÉGI FOK:

3/ 5

MUNKAFOLYAMATOK:

ismerkedés az alapokkal / shibori technikák gyakorlása / minták festése indigo csávában / a minták kibontása, mosása, utókezelése / a kendő megtervezése és elkészítése, utókezelése

Jelentkezés:

kasbefogadoter@gmail.com

Jelentkezést a tanfolyami díj 50%-ának megfelelő összegű előleg befizetésével, vagy a tanfolyami díj kifizetésével fogadunk.

kasinsta_shibori_workshop20.jpg
Grafika: Courses
bottom of page