Dolgozz fával!

Kreatív Fotó Workshop

Egyéni képalkotási megoldások a fotográfiában. Cél a fényképező céljaihoz leginkább illő egyéni workflow kialakítása, a magabiztos kamera használat és megfelelő utómunka technikák gyakorlása.

Tartja: Birtalan Zsolt fotóművész

kas_insta_foto15jpg
press to zoom
kas_insta_foto10
press to zoom
kas_insta_foto01
press to zoom
kas_insta_foto02
press to zoom
kas_insta_foto04
press to zoom
kas_insta_foto16
press to zoom
kas_insta_foto07
press to zoom
kas_insta_foto05
press to zoom
kas_insta_foto06
press to zoom
1/2

Hogyan épül fel a workshop?

 

A haladó szintű, kis létszámú (10-12 fő) csoportban minden alkalom (3x45 perc) három részből áll:

1. Gyakorlati fotó és utómunka technika.

Cél a fényképező céljaihoz leginkább illő egyéni workflow kialakítása, a magabiztos kamera használat és megfelelő utómunka technikák gyakorlása. Pl.: fénymérés extrém világítási helyzetekben, fehéregyensúly helyes beállítása, a témának megfelelő AF mód kiválasztása, veszteségmentes utómunka technikák, színbeállítás és retus a végső képeken… stb.

2. Egy-egy, a fotóművészetben jelentős alkotó bemutatása

A résztvevők számára soron következő házi feladathoz inspirációt jelentő alkotóról beszélünk, tartalmi, formai és technikai szempontból is.  Ez alkalommal többek között Lee Friedlander, Sophie Calle, Bernd és Hilla Becher, Wolfgang Tillmans,  Sally Mann, Gueorgui Pinkhassov szerepel a még bővülő névsorban.

3. Az otthoni feladatok megbeszélése a következő alkalomra

Egy személyre szabott hosszabb távú projektfeladat megbeszélése, illetve egyéni portfolió létrehozása. A résztvevő eddigi „best of” képeinek véleményezése, illetve válogatása után személyre szabottan döntjük el, milyen irányba, stílusban érdemes tovább haladni, mik a portfolió erősségei, illetve hiányosságai.  

 

A tanfolyam végére mindenki tisztábban fogja látni a saját útját a fotográfiában, válogatott képekből álló önálló portfoliója készül digitális formában.

 

A tanfolyam haladó szintű, mivel az alapvető fotográfiai technikai kérdéseket már ismerő fotósoknak szól.

 

Birtalan Zsolt Budapesten született 1967-ben, az érettségijét követően fényképész szakmát szerzett. A 90-es évek elejétől fotóriporterként napilapoknak, sajtóügynökségeknek, majd magazinoknak és reklámügynökségeknek fényképezett, később képszerkesztőként is dolgozott. Képeit rendszeresen kiállítja egyéni és csoportos tárlatokon. Több helyen tanít illetve workshopokat tart analóg és digitális fotózás témakörben. Főállásban jelenleg a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa. 1992 óta tagja a Magyar Újságírók Szövetségének, 1997 óta a Magyar Fotóművészek Szövetségének.

FUGA mikrokozmosz 246: Birtalan Zsolt

Birtalan Zsolt weboldala

 

A részvételi díj: 64.000 Ft

 

Időtartam: 6x3 óra

 

Időpontok:

2022. november 7. hétfő

2022. november 14. hétfő

2022. november 21. hétfő

2022. november 28. hétfő

2022. december 5. hétfő

2022. december 12. Hétfő

18.00-21.00 óra közt 3x45 perc

Helyszín: AbcDekor, Budapest XIII. Turbina utca 6.

Jelentkezés: e-mail-ben (zsoltbirtalan@gmail.com) 2022. 11. 05-ig lehetséges 4000 Ft előleg átutalásával a 11773030-00223689 számlaszámra. A workshop árának fennmaradó részét az első alkalommal (november 7.) kp-ben vagy átutalással lehet rendezni.

kas_insta_foto16.jpg